LAUANTAI

Sataa. 









Tarkoituksena oli lähteä läheiselle Franco Conternon viinitilalle sadonkorjuuseen, mutta eihän tuolla ulkona mitään voi tehdä. Hetken siinä mietimme ja Petteri ehdotti käyntiä Torinon ruokamessuilla – sinne siis. Monfortesta Torinoon automatka kestää reilun tunnin. Siis tässä ajassa pääsee Torinon keskustan laitamille. Messupaikalle täytyi tietenkin ajaa kaupungin halki, joten siihen turhaantui puolen tuntia. Auto parkkiin italialaisittain osittain puiston kävelytielle. Ja edelleen sataa. Ihan tarkkaa tietoa ei meillä ei ollut siitä onko kyseessä ulko- vai sisätilaisuus. Kyseessä oli Terre Madre: messut, jossa eri Italian maakunnat esittelivät omia herkkujaan. Tilaisuus oli osittain isoissa teltoissa, mutta osittain myös ulkona. Varsinkin tilaisuuteen tulleet street food -kojut olivat ulkona, joten vaikka nälkä jo hieman alkoi painaa emme viitsineet jonottaa sateessa. Kiertelimme telttoja ja tuntuu, että joka puolelta Italiaa löytyy oliiviöljyä, balsamicoa, juustoja, hunajaa, viinejä ja lihajalosteita. Oli siellä joitakin erikoisuuksiakin, mutta melko vähäisissä määrin. Syömään poikkesimme San Marinon osastolle syömään hampurilaiset ja sen kanssa tietenkin punaviiniä. On joskus tullut kenties syötyä huonompiakin, mutta ei nyt ihan heti tule mieleen missä.









Torinossa poikkesimme vielä paikalliseen lippulaivaruokakauppaan Vinitalyyn – pienen tavaratalo kokoinen kauppa kaikenlaisia herkkuja ympäri Italiaa ja vähän muualtakin: meren eläviä, kaikenlaisia eri eläinten ruhojen osia ja lihajalosteita, tuoreita vihanneksia, pastaa pienen Alepan verran, kahvia, viinejä ja muita alkoholijuomia, kahveja, suklaita, yms.


Olenkohan ollut koskaan yhtä laadukkaassa ruokakaupassa. No hinnat olivat myös sen mukaiset. Ostimme tarvikkeita illallista ja sunnuntain lounasta varten: pieniä mustekaloja, katkarapuja, merianturaa, mozarellaa. Kalatiskin hoitaja opetti, miten mustekaloja pitää käsitellä ja miten mustepussi poistetaan. Hän myös nylki kalat. Ja sitten takaisin tien päälle.
"Näin poisteaan mustepussi"

Majapaikassa pieni välikuolema ennen illallisen valmistusta Petterin opastuksella ja viiniä maistellen. Isäntämme loihti mustekaloista ja katkaravuista herkullisen pastan. Ilta venähti pitkäksi jutellen ja erilaisia chardonnayta maistellen.





Onneksi oli rauhallisempi päivä. Perjantaina tuntui olevan ohjelmaa melkein liiaksi, mutta tämä päivä rauhoitti lomaa mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jälleen oli matkan aika koronakurimuksen jälkeen. Vaihtoehtoja oli monia: Portugali, Mallorca, Sisilia,..., mutta kohteeksi valikoitui jälle...